Itaalia grupp II 2018 (mai) vol 4

2018. a mai, praktika Nicoteras, Itaalias
4. nädal

Buona fortuna!

Uus nädal algas ka uue restaureerimistööga – vana ja putukate poolt räsitud kirjutuslauaga. Kõigepealt lammutasime küljest kõik selle, mis nägi rohkem välja kuumaastik kui puit, seejärel algas suur lihvimistöö, mõnede vineeriparanduste tegemine ja pahteldamine. Airi valmistas lauale ka täiesti uued jalad, sest vanadest polnud suurt järel.

Lisaks lauale tegime nädala jooksul veel muudki.Silva ja Maria said kätt proovida hoopis uue tööga – aitasid Mauriziol suurt magamistoa riidekappi ehitada.Elina värvis järjekindlalt pruuni kirstu metalldetaile ja tegid riidekapile liuguksed . Airile anti lisaks veel ülesanne lõpetada vana Singeri masina restaureerimine. Seega higistas just Helen kõige rohkem sel nädalal kirjutuslaua töökorda saamisega. Ahjaa, Mariast sai Maurizio töökoja ihukunstnik. Nimelt tuli tal disainida ühe uhke villa ustele kaunistus.

Neljapäeval oli meil pidulik õhtusöök. Nimelt kutsus Mauritzio meid enda koju külla. Meiega liitusid ka Erasmuse tähtsamad ninad Francesca oma mehega ning Ferdinando. Maurizio naine oli meile valmistanud head-paremat, laud oli lookas ning vaatamata püüdlustele kõik käigud ära süüa ning kasvõi viisakusest kõike natuke proovida, jäime me itaalastele alla. Seda kõike oli liiga palju ja see kõik oli väga maitsev. No ja muidugi kõige lõpus veel kodutehtud tiramisu… Delizioso!!

Nagu meile juba harjumuseks, möödus ka see nädalavahetus ringi rännates.Helen ja Silva on juba rohkem palermolased kui tallinnlased, seega siirdusid nad taas Palermosse. Seekord oli kindel plaan külastada vanavaraturgu ja vallutada Etna.

Teised tüdrukud sõitsid seekord Reggio di Calabrisse, et tutvuda Calabria regiooni nn pealinnaga, teha esimene selle reisi muuseumiretk ning luhvtitada sajaseid pikal ostutänaval. Ja kes jõudis ja viitsis, see käis pühapäeval rannas mõnulemas, sest ilm selleks oli suurepärane. Kes ei viitsinud, laiskles kodus. 🙂

Lisa kommentaar